Интерактивен Перник

Един блог с хумористичен поглед към Перник

понеделник, 19 ноември 2007 г.

Ареее Миньороооо

Когато чуете за ПФК Миньор Перник несъмнено се сещате и за скандалния мач игран на пернишки терен на 13 Април 2001 година с Левски. Тогава главният съдия Антон Генов прекрати мача Миньор - Левски при резултат 0:1. Причината - буйните прояви на "жълто-черните" ултраси. Запалянковците започват да замерват с камъни и бутилки тъч-рефера Красимир Керезов. Първоначално Генов спира за минута-две срещата, но бесните фенове са неудържими.

Камъни летят и по любимеца на левскарите Георги Иванов-Гонзо, а Керезов по чудо не е улучен. Поради тази причина популярният арбитър изважда двата отбора от терена.

Тимът на Миньор е наказан с лишаване от домакинство за 3 мача, като му е присъдена служебна загуба с 0:4. Което се оказва фатално за перничани. Те играят всичките си домакински двубои до края на стадиона в Самоков, след което изпадат в "Б" група.

От тази дата на сам, Миньор не достига никога А група, съвпадение или не това е истината. Миньор едва ли ще влезне отново в А група и това се случи не заради слаба игра на играчите а заради проявата на феновете.

Етикети: ,

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница